Informatie Ibiza

Informatie Ibiza

Wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland komt u terecht in een andere cultuur, voor een vakantie naar Ibiza treft u hier wat nuttige informatie.

Fooien

Het is in Ibiza gebruikelijk om in clubs, bars, restaurants enzovoort een fooi te geven van 10 tot 15 procent.

Tijd

Ibiza hanteert net als Nederland de zomertijd. Hierdoor is het in Ibiza dezelfde tijd als in Nederland.

Elektriciteit

In Spanje ( Ibiza ) worden het zelfde voltage en de zelfde stekkers gebruikt als in Nederland, u kan dus gerust uw elektronische apparatuur aansluiten in uw hotel.

Valuta

Ibiza behoort tot het land Spanje en dus tot de Europese Unie. Net als de meeste landen in de EU wordt in Spanje ( en dus ook op Ibiza ) met de euro betaalt.

Eten

Spanje kent een van de beste en meest gewaardeerde keukens ter wereld. In Ibiza is veel authentiek Spaans eten te vinden zoals paella en tapas. Daarnaast is er voor de liefhebbers van fastfood na een nacht stappen ook genoeg keuze in de drukke steden.

Drinkwater

Drinkwater op Ibiza is veilig te drinken het smaakt echter niet altijd lekker. Aan te raden is om water in flessen te kopen.

Zon

Ibiza heeft gedurende het hele jaar een aangenaam klimaat. Het eiland is echter vooral gedurende maanden mei tot en met september zeer geschikt voor zonvakanties. De maanden hierbuiten kennen lagere temperaturen en gemiddeld meer neerslag maar bieden desalniettemin uitstekende omstandigheden voor een mooie rondreis op het eiland.

Reisdocumenten

Voor Ibiza heeft men geen visum nodig, een geldig paspoort of ID-kaart is voldoende.

Vaccinaties

Het is om naar Ibiza af te reizen niet nodig om gevaccineerd te worden.

Vluchttijd

De afstand van Amsterdam tot Ibiza-stad is zo’m 1.550 km en de vliegduur bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Ibiza is erg goed geregeld en er rijden zeer regelmatig bussen naar verschillende bestemmingen. Ook ‘s nachts kan gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer / nachtbussen en is er een groot aanbod aan taxi’s. Overdag kan overigens veel gereisd worden per boot om zo verschillende stranden/badplaatsen te kunnen bereiken.

Oppervlakte

Het eiland Ibiza heeft een oppervlakte van 541 vierkante kilometer, is zo’n 45 kilometer lang en 25.