Bezienswaardigheden Ibiza

Bezienswaardigheden Ibiza

Ibiza is niet alleen een vakantiebestemming waarbij je elke avond kunt feesten. Het heeft diverse leuke bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest populaire bezienswaardigheden van Ibiza.

Las Salinas

Deze prachtige zoutvlakten zijn een van Ibiza’s meest gewaardeerde bezienswaardigheden. Deze zoutvlakten ontstaan als in de zomer het water wat op deze meren staat verdampt. In de middeleeuwen werd deze gebruikt om grondstoffen te winnen. Tegenwoordig huisvest deze vlakte allerlei soorten prachtige vogels en kan u er genieten van adembenemende zonsondergangen. een locatie die u gezien moet hebben als u Ibiza bezoekt.

Las Dalias

De meest bekende hippiemarkt van heel Ibiza. Begonnen in 1985 met slechts een paar kraampjes en uitgegroeid tot momenteel zo’n 2000. zoals je al zou vermoeden vind je hier de meest kleurrijke en gekke dingen. Van mei tot november vindt deze markt elke zaterdag plaats, mocht u binnen deze maanden op vakantie gaan in Ibiza dan is Las Dalias een must om gezien te hebben. Deze ervaring is iets dat je nooit meer zult vergeten.

Puig des Molins Nekropolis

Puig des Molins Nekropolis is ’s werelds best bewaard gebleven ondergrondse graftombe en ook een van de allergrootste. Vroeger werd deze graftombe door de bewoners van Ibiza-stad gebruikt als begraafplaats. Tegenwoordig vindt u hier een museum en enkele openbare opgravingen. Toegang tot de graftombes is gratis en kan alleen. Regelmatig staan er gidsen bij deze bezienswaardigheid die je hierover alles kunnen vertellen.

La Marina

De haven van Ibiza-stad is in het hoogseizoen the place to be. Tegen het vallen van de avond verandert de promenade in een bruisende plaats waar iedereen zich wilt laten zien of op de terrasjes het verloop van de nacht plant. Doorgaans zijn er op deze promenade veel drag queens te vinden die zich van hun beste kant laten zien. La marina is een ideale plek voor een mooi begin van een gezellige en indrukwekkende avond.

Onbewoonde eilanders

Ibiza heeft vele omliggende onbewoonde eilandjes en uit het water oprijzende kliffen. Deze eilanden zijn vaak enkel bereikbaar per boot. Indien u zelf over een boot beschikt lenen deze eilandjes zich bij uitstek voor een romantische picknick of indrukwekkende
snorkel duik. Een tocht langs deze eilandjes is ook mogelijk met een van de vele toeristische boottochten en is een beeldschone en onvergetelijke ervaring.